Uitstapje Delft – Agnetapark


EEN ANDERE KIJK OP DELFT

Foto van het Agnetapark in Delft

Op dinsdag 17 oktober 2023 is er een korte wandeling in Delft. Deze keer niet naar de bekende hoogtepunten van de stad maar naar het Agnetapark.

Het Agnetapark is een rond 1885 aangelegd fabrieksdorp met meegebouwde mogelijkheden voor ontspanning. Het was de eerste wijk voor de arbeiders van een fabriek. Het is nu een Rijksmonument Tijdens de wandeling zal er meer informatie worden gegeven over dit unieke tuindorp.

Wij gaan met de tram naar Delft.  Er wordt eerst in de buurt van Het Prinsenhof koffie gedronken (met wat lekkers).  Daarna lopen wij over de Oude Delft richting de mooie Watertoren, ook een Rijksmonument, en het Agnetapark.

Na de bezichtiging van het complex lopen wij via de Westersingel terug naar Het Prinsenhof waar wij de lunch gaan gebruiken.

De hele wandeling is 4-5 km, ook te doen voor bewoners die goed achter een rollator kunnen lopen. En als het even niet gaat, wordt er gerust. Het gaat om de gezelligheid !!

Graag verzamelen in hal D/E om 9.15 uur. In verband met de werkzaamheden aan de tramlijn op de Laan van Meerdervoort, lopen we eerst naar het Savornin Lohmanplein. Wij gaan daar met lijn 3 naar Leidschenveen waar wij overstappen op lijn 19 tot halte Prinsenhof.