Leesclub. Iets voor u?

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar heeft u wel eens deelgenomen aan een leesclub? Bent u een fervent lezer/lezeres maar wilt u uw indrukken over een gelezen boek wel eens delen met anderen? Dan is deelnemen aan een leesclub misschien wel wat voor u.

Dineke Delissen was in het verleden, toen zij nog niet in De Componist woonde, lid van zo’n leesclub en zij heeft daar altijd erg van genoten. Zij mist zo’n activiteit in de Componist.

Daarom roept zij medebewoners op om samen met haar zo’n clubje op te zetten. Zij denkt voorlopig aan zo’n vijf tot zeven mensen. Mannen en/of vrouwen.

Wat doet een leesclub?

Afbeelding van een leesclub

In feite is het heel eenvoudig: een groepje mensen komt eens in de zo veel tijd bij elkaar, bij voorkeur bij een van de leden thuis,  om te praten over een boek dat iedereen gelezen heeft. Vaak is er één persoon die optreedt als gespreksleider. De gespreksleider heeft het boek in gebracht. Alle leden kunnen aan het begin van het seizoen hun boek inbrengen en hebben zodoende de tijd dit voor te bereiden. De gespreksleider is meestal ook degene die de gespreksvragen heeft voorbereid. Aan het einde van de bijeenkomst wordt er een boek voor de volgende keer gekozen.

Enthousiast geworden?

Als het je ook wel wat lijkt om deel te gaan nemen aan zo’n leesclubje, stuur dan een mailbericht aan redactie@decomponist.info en wij zorgen ervoor dat jouw naam, huisnummer en emailadres bij Dineke Delissen komt. Zij neemt dan zo snel mogelijk contact met jou op.


1 gedachte over “Leesclub. Iets voor u?”

  • Hallo Dineke. Ik ben in het verleden met heel veel plezier tien jaar lid geweest van een leeskring. Op een gegeven moment wilde ik ook non fictie gaan lezen, had voor beide geen tijd..
    Nu ben ik oud, lees nog veel non fictie, ben kortgeleden ziek geweest, o.a. door cognitieve overprikkeling..
    Ik ga dus met jouw leeskrijg niet meedoen, maar ik hoop dat het je lukt weer een kring te starten..
    Hartelijke groet,
    Paula Emanuel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *