Nieuws


Happy Hour

VRIJDAG 1 NOVEMBER A.S.

Is er weer zo’n oergezellige

in de Dirigent van 16 tot 18 uur


SPELLETJESMIDDAG OF -OCHTEND IN DE DIRIGENT???

De activiteitencommissie krijgt de laatste tijd zo nu en dan de vraag “of er in de Dirigent niet een (bord)spelletjesochtend of -middag zou kunnen worden georganiseerd”.

Voordat daarover een beslissing wordt genomen, wil de Activiteitencommissie via deze website peilen of er meer bewoners zijn die aan zo’n activiteit zouden willen deelnemen en eventueel bereid zijn om mee te helpen bij de organisatie.

U kunt uw interesse tonen door via onderstaand knop een kort formulier in te vullen en te verzenden. Dit kan tot 17 november a.s. Daarna wordt u over de uitslag van deze peiling geïnformeerd via deze website of in een nieuwsbrief.


Leuke voorstelling in Het Zeeheldentheater

Rock&Roll

Een fantastisch programma met sketches en muziek, waarbij ook meegezongen en gedanst kan worden!
Plaats van handeling: het Zeeheldentheater, Trompstraat 342 (hoek Laan van Meerdervoort) in Den Haag.
Er zijn voorstellingen op 21, 22, 28, 29 en 30 november en op 12, 13, 14, 19 en 20 december, steeds om 14.30 uur,

Het zou gezellig zijn als bewoners van De Componist ervoor kiezen om op donderdag 28 november te gaan! Ik heb de voorstelling al meegemaakt  en kom met plezier op die datum nog een keer.

Tickets à € 5,- (met Ooievaarspas € 2,50) kun je online bestellen: www.zeeheldentheater.nl of telefonisch 070-3992222.

Zien we elkaar op 28 november? Het welkomstdrankje is gratis!

Mia Meijer,
06 44430646.


Is er weer zo’n gezellig zondagse koffieochtend


Kosten € 1,- voor een kopje koffie met wat lekkers.


GYMNASTIEK VOOR OUDEREN

Iedere woensdagmiddag is er ‘gymnastiek voor ouderen’ in de Dirigent onder leiding van Sander van Deursen.

Er zijn twee blokken. Eén van 13 – 14 uur en één van 14 – 15 uur. Kosten € 5,- per les.

In beide blokken is nog plaats. Bewoners zijn altijd welkom om op woensdag te komen kijken en een les vrijblijvend mee te doen.


Herhaalde oproep om leden van de leesclub.

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar heeft u wel eens deelgenomen aan een leesclub? Bent u een fervent lezer/lezeres maar wilt u uw indrukken over een gelezen boek wel eens delen met anderen? Dan is deelnemen aan de leesclub misschien wel wat voor u.

Naar aanleiding van een eerder oproep van Dineke Delissen hebben zich twee bewoners gemeld. De leesclub heeft echter sterke behoefte om nog wat uit te breiden. Vijf tot zeven leden zou een ideaal aantal zijn.

Wat doet een leesclub?

In feite is het heel eenvoudig: een groepje mensen komt eens in de zo veel tijd bij elkaar, bij voorkeur bij een van de leden thuis, om te praten over een boek dat iedereen gelezen heeft. Vaak is er één persoon die optreedt als gespreksleider. De gespreksleider heeft het boek in gebracht. Alle leden kunnen aan het begin van het seizoen hun boek inbrengen en hebben zodoende de tijd dit voor te bereiden. De gespreksleider is meestal ook degene die de gespreksvragen heeft voorbereid. Aan het einde van de bijeenkomst wordt er een boek voor de volgende keer gekozen.

Enthousiast geworden?

Lijkt het je ook wel wat om deel te gaan nemen aan het leesclubje, stuur dan een mailbericht aan redactie@decomponist.info en wij zorgen ervoor dat jouw naam, huisnummer en e-mailadres bij Dineke Delissen komt. Zij neemt dan zo snel mogelijk contact met jou op.


Voortgang oprichting Bewonerscommissie de Componist

Ongetwijfeld bent u benieuwd naar de voortgang van de oprichting van de nieuwe Bewonerscommissie de Componist waarvoor u begin september in groten getale uw toestemming heeft verleend.

Vanaf nu is er om die reden een aparte pagina voor de Bewonerscommissie (i.o.) aangemaakt waarop zij u regelmatig zullen informeren over die voortgang en wat u van hen kunt verwachten. Via onderstaande knop komt u regelrecht op die pagina.


NIEUWS OVER DE SLOOP EN NIEUWBOUW VAN DE WONNEBALD

Na meer dan een jaar wachten is er dan eindelijk belangrijk nieuws over de sloop en nieuwbouw van de vrije school de Wonnebald.

U vindt een overzicht van de voor ons, als omwonenden, belangrijkste zaken met betrekking tot de planning van de sloop en nieuwbouw, de machinale sloop, de aan- en afvoer van materialen de bouwplaatsinrichting door op deze link te klikken.

Op de pagina Woonomgeving vindt u nog informatie van de Stichting Vrienden van het Mozartpark over hetzelfde onderwerp.

Betonknipper adex

LIEF EN LEED IN DE COMPONIST

Wij willen u er nog eens op wijzen dat er in de Componist een Lief en Leed potje bestaat. Het potje wordt beheerd door de dames van de Prelude, Janny Leupen en Dineke Delissen.

Dit potje is speciaal bedoeld om zo nu en dan een mede-bewoner even een hart onder de riem te steken bij ziekte of wanneer men op een andere manier in aanmerking komt voor een attentie o.i.d. Bijvoorbeeld met een bloemetje, een lief kaartje of een fruitmandje

Klik op het plaatje rechts voor meer informatie en om een medebewoner aan te melden.
Let op: het is belangrijk dat u zelf de dames van de Prelude een tip geeft.


HET TALUD

Ons gebouw staat aan het einde van een heuse oprijlaan met aan de rechterkant een talud.
Al 10 jaar wordt dit stukje groen door vrijwilligers onderhouden, de meesten doen dit al vanaf het begin. Maar wij zijn wel met z’n allen 10 jaar ouder geworden en het begint hier en daar te kraken.

Gelukkig hebben wij versterking gekregen van een paar “jongeren” die later hier zijn komen wonen. Toch willen wij een oproep doen aan alle bewoners die van tuinieren houden om mee te helpen het talud mooi te houden.

De groep komt elke laatste woensdag van de maand bijeen om te schoffelen, te snoeien en onkruid uit te halen. En tussen de werkzaamheden door wordt er een praatje gemaakt en is er een koffiepauze. Het is maar één keer per maand, tussen 9.00 uur en 11.30 uur en alleen in de lente- en zomermaanden. Het is zeker geen verplichting om elke keer te komen, alleen als het uitkomt.

Woensdag 30 oktober a.s. wordt er weer, voor de laatste keer dit seizoen, gewerkt. Graag bijeenkomen in de opslagruimte van het talud of bij de garagedeur om gereedschap op te halen en instructies te ontvangen.

KOM EENS KIJKEN EN ERVAAR HOE LEUK HET IS!!!!!


Bewegende ouderen

Hup in de benen

Zo lang mogelijk gezond blijven, zodat je voor jezelf kunt blijven zorgen. Dat wil toch iedereen? Een val kan dit in gevaar brengen. Gelukkig kunt u vallen makkelijk voorkomen. Klik op de afbeelding hiernaast voor drie nuttige tips.

Blijf in beweging en voorkom vallen – de gratis valpreventiecursus in Den Haag start in september 2024 (ook in Loosduinen). Zie www.denhaagblijftstaan.nl

Voor vragen contact opnemen met Doris van der Burg via email: denhaag@sportiefplus.nl of 06 45637697.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *