Nieuws

Op deze pagina vindt u op een overzichtelijke manier het voor de bewoners van de Componist belangrijke laatste nieuws en uitnodigingen voor nieuwe en vaste activiteiten.


Ook dit jaar weer verse groentes en fruit van de moestuin

Net als voorgaand jaren doneren ook dit jaar de vrijwilligers van de moestuin weer de door hen gekweekte en gezaaide groentes en fruit aan de omwonenden. De aanwezige vrijwilligers stellen de hoeveelheid samen in gewicht of in aantal. Bijvoorbeeld 2 ons boontjes of 3 appels.
Uiteraard staat het een ieder vrij om een donatie te doen als zij iets komen halen wat beschikbaar is.

De vrijwilligers zijn op de maandag en donderdag aanwezig om de beschikbare producten af te halen van 14:30 uur tot en met 16:00 uur.
Bij geen regen is er geen uitgifte.


NIEUWS OVER DE SLOOP EN NIEUWBOUW VAN DE WONNEBALD

Na meer dan een jaar wachten is er dan eindelijk belangrijk nieuws over de sloop en nieuwbouw van de vrije school de Wonnebald.

U vindt een overzicht van de voor ons, als omwonenden, belangrijkste zaken met betrekking tot de planning van de sloop en nieuwbouw, de machinale sloop, de aan- en afvoer van materialen de bouwplaatsinrichting door op deze link te klikken.

Op de pagina Woonomgeving vindt u nog informatie van de Stichting Vrienden van het Mozartpark over hetzelfde onderwerp.

Betonknipper adex

zondag 21 juli a.s.

is er in de Dirigent weer zo’n gezellige zondagse koffie-ochtend

van 10:30 tot 12:00 uur

Kosten € 1,- voor een kop koffie met wat lekkers


IN MEMORIAM DRIES BLOMMERS

Tot ons verdriet hebben wij vernomen dat medebewoner Dries Blommers helaas is overleden op 92-jarige leeftijd.

Voor een kort ‘In Memoriam’ klikt of tikt u op zijn portret.

De activiteitencommissie en de webredactie.

20 mei 2024LIEF EN LEED IN DE COMPONIST

Wij willen u er nog eens op wijzen dat er in de Componist een Lief en Leed potje bestaat. Het potje wordt beheerd door de dames van de Prelude, Janny Leupen en Dineke Delissen.

Dit potje is speciaal bedoeld om zo nu en dan een mede-bewoner even een hart onder de riem te steken bij ziekte of wanneer men op een andere manier in aanmerking komt voor een attentie o.i.d. Bijvoorbeeld met een bloemetje, een lief kaartje of een fruitmandje

Klik op het plaatje rechts voor meer informatie en om een medebewoner aan te melden.
Let op: het is belangrijk dat u zelf de dames van de Prelude een tip geeft.


KUNST OP DE LAAN VAN MEERDERVOORT

Nadat jarenlang de zeecontainer op de Laan van Meerdervoort, achter ons complex, regelmatig werd beklad met graffiti, heeft eigenaar HTM opdracht gegeven aan twee kunstenaars om de container te beschilderen.

Een prachtige aanwinst en hopelijk blijft hij nu ‘ schoon’.
Klik op de foto voor nog drie foto’s.


EEN BEWONERSCOMMISSIE IN DE COMPONIST-VERVOLG

In de vorige nieuwsbrief werd aandacht gevraagd voor het mogelijk formeren van een Bewonerscommissie in de Componist.

Helaas heeft zich opnieuw niemand gemeld, zodat ook deze poging niet tot het gewenste resultaat heeft geleid. Dat is op zijn minst teleurstellend te noemen.

Natuurlijk blijft het mogelijk je aan te melden als kandidaat-bestuurslid. Stuur dan een mailbericht aan info@decomponist.info met vermelding van uw naam en huisnummer.
Wij laten de eerdere informatie over zaken die spelen in het complex en een aanmeldingsformulier open staan via onderstaande knop.


HET TALUD

Ons gebouw staat aan het einde van een heuse oprijlaan met aan de rechterkant een talud.
Al 10 jaar wordt dit stukje groen door vrijwilligers onderhouden, de meesten doen dit al vanaf het begin. Maar wij zijn wel met z’n allen 10 jaar ouder geworden en het begint hier en daar te kraken.

Gelukkig hebben wij versterking gekregen van een paar “jongeren” die later hier zijn komen wonen. Toch willen wij een oproep doen aan alle bewoners die van tuinieren houden om mee te helpen het talud mooi te houden.

De groep komt elke laatste woensdag van de maand bijeen om te schoffelen, te snoeien en onkruid uit te halen. En tussen de werkzaamheden door wordt er een praatje gemaakt en is er een koffiepauze. Het is maar één keer per maand, tussen 9.00 uur en 11.30 uur en alleen in de lente- en zomermaanden. Het is zeker geen verplichting om elke keer te komen, alleen als het uitkomt.

Woensdag 31 juli wordt er weer gewerkt. Graag bijeenkomen in de opslagruimte van het talud of bij de garagedeur om gereedschap op te halen en instructies te ontvangen.

KOM EENS KIJKEN EN ERVAAR HOE LEUK HET IS!!!!!


Afbeelding WIFI signaal

WIFI IN DE DIRIGENT

Zoals bekend is op 2 september jl. door Woonzorg toegezegd dat er wifi in De Dirigent zal worden aangelegd waardoor het onder andere ook mogelijk wordt om een spreekuur PC Hulp te gaan beginnen.

In tegenstelling tot eerdere berichten ontving de redactie op 6 maart jl. het volgende bericht van onze bewonersconsulent:

“De aanpassing van de netwerk bekabeling in ons kantoor R. Stolzplantsoen 297 en de plaatsing van de Wifi-installatie in de recreatieruimte, stond door onze afdeling ICT gepland in het eerste kwartaal van 2024. Echter, Woonzorg heeft onlangs besloten om het project landelijk te gaan uitrollen en alle complexen met een recreatieruimte te voorzien van een Wifi-installatie. Om die reden gaat het helaas niet lukken om de Wifi in het eerste kwartaal te installeren. Wel gaan we, Woonzorg, ons best doen om het complex de Componist niet te ver achter in de planning te laten landen. Hierover volgt nog overleg met onze afdeling ICT”.

Een treurige mededeling die er voor zorgt dat wij het voorgenomen inloop spreekuur PC-hulp voorlopig nog niet kunnen starten. Wij houden de vinger aan de pols.


Bewegende ouderen

Hup in de benen

Zo lang mogelijk gezond blijven, zodat je voor jezelf kunt blijven zorgen. Dat wil toch iedereen? Een val kan dit in gevaar brengen. Gelukkig kunt u vallen makkelijk voorkomen. Klik op de afbeelding hiernaast voor drie nuttige tips.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *