Vrijwilligers


In de Componist zijn heel veel vrijwilligers regelmatig actief in en om het gebouw.
Hieronder geven wij een overzicht van de groepen en geven wij in het kort aan waar zij zoal mee bezig zijn. Wilt u zich aansluiten bij een van deze groepen neem dan contact om met de webredactie via het contactformulier dat u kunt vinden onder aan iedere pagina. Zij zorgen dat u in contact komt met de betreffende vrijwilligersgroep.


Najaar schoonmaak

Evenals voorgaande jaren heeft de activiteitencommissie ook dit jaar weer een grote schoonmaak georganiseerd voor De Dirigent. Dinsdag 26 september togen Ritha, Lia, Dina, Ginie, Carolien, Ria, Loes, Ieneke, Frank, Guus en Ger met emmers sponsen, zemen en trappen naar De Dirigent en werd er flink gepoetst.
Natuurlijk werd er begonnen met koffie en cake van Ria tijdens de werkbespreking. En na het werk werd er gezamenlijk geluncht.
De Dirigent is weer schoon en fris, We kunnen er weer een jaar tegen.

Alle vrijwilligers hartelijk dank


ONDERHOUD VAN HET TALUD.
Gedurende de lente, de zomer en de herfst zorgt een flink aantal mede-bewoners, maar ook bewoners van de Operette voor het onderhoud van het talud langs het Robert Stolzplantsoen aan de rechterzijde (komende vanaf de Mozartlaan).
Iedere laatste woensdagochtend van de maand starten zij om 9 uur. Voor koffie met een koekje wordt gezorgd.
Klik of tik op de foto rechts voor een leuke foto-impressie.

Vrijwilligers talud

Foto Lampenteam

LAMPEN- EN KLUSTEAM

Vier stoere mannen verrichten regelmatig, in overleg met de bewonersconsulent, allerlei klusjes in en om het gebouw. Zo rukken zij, maandelijks, met hun zelf gebouwde materiaalwagen, uit om diverse kapotte lampen in de gemeenschappelijke ruimtes te vervangen.


DE PRELUDE

Een drietal vrijwilligers, te weten Dineke Delissen, Janny Leupen en Nanda Pronk, vormt samen het groepje “de Prelude”.
Regelmatig ontvangen zij van onze bewonersconsulent mutaties van woningen in de Componist die zijn leeggekomen en waar nieuwe bewoners zijn komen wonen. Nadat deze nieuwe bewoners zich hebben gesetteld brengen de dames van de Prelude hen een bezoekje en overhandigen dan een informatieve kaart over de Componist en als welkoms-geschenk een prachtige boekenlegger.


Foto plantenbakken

PLANTENBAKKEN
Op de entree naar blok C van de Componist staan prachtige grote plantenbakken met mooie hortensia’s en kleine onderbeplanting. Deze bakken worden door een klein groepje vrijwilligers onderhouden, zoals op tijd snoeien, bemesten en in de zomer vooral veel water.


WEBREDACTIE
U kijkt nu naar de geheel nieuwe website van de Componist. Deze is gebouwd en wordt onderhouden door een tweetal vrijwilligers. De webredactie zou het heel fijn vinden als een van de bewoners van de Componist de redactie komt versterken. Kennis van WordPress en de bereidheid om enkele uren per maand mee te werken is wel een vereiste. Mail dan naar redactie@decomponist.info of gebruik het contactformulier onderaan de pagina.