Tips & Trucs


HOE VAAK MOET IK DRINKEN

Een volwassene heeft per dag ongeveer 1,5 tot 2 liter vocht uit dranken nodig. Met warm weer is het goed om ten minste 2 liter water te drinken. Niet iedereen krijgt als vanzelf dorst als je minder dan de aanbevolen hoeveelheid drinkt. Neem daarom ieder uur een glaasje water, ook als je nog geen dorst hebt.
Voor meer tips van het Voedingscentrum klik op de afbeelding hiernaast.


HOUDT DE WARMTE BUITEN

Met de huidige buitentemperaturen zijn wellicht wat suggesties op zijn plaats voor het niet ál te snel laten opwarmen van onze woningen. Deze tips liggen weliswaar voor de hand, maar midden op de dag zijn er toch verbazend veel open ramen, deuren en screens bij ons gebouw. Medebewoner Geert Mostert zet wat tips op een rijtje.


BEZOEK

Wanneer u bezoek heeft dient uw bezoek te parkeren op de Mozartlaan of Laan van Meerdervoort en dus niet op een lege plaats in de garage.
Ook niet naast de korte zijde van het Mozartpark. Dit is geen parkeerplaats. U bent als bewoner verantwoordelijk voor uw bezoek.
Ons complex is geen ‘speelplaats’ voor (klein) kinderen. Het is dan ook niet toegestaan in de hal te voetballen of de galerij te gebruiken als ‘speeltuin’!
Voorkom overlast en zo ook ergernissen.


VINDT U DE LETTERS OP DE WEBSITE TE KLEIN?

Vindt u de letters op de website wat te klein volg dan eens de tips voor Windows op deze site.


ONGELUKJES

Wanneer u een lekkende vuilniszak heeft of de hond heeft per ongeluk zijn/haar behoefte gedaan, is het fijn wanneer u dit zelf even netjes opruimt en niet laat liggen voor de schoonmaakdienst.
Het is niet de bedoeling uw hond in de garage uit te laten. Wanneer hier een ‘ongelukje gebeurt dient u dit ook zelf op te ruimen! Wel zo hygiënisch!


WAT TE DOEN BIJ EEN TEKENBEET

Teken zijn klein, maar zeker niet onschuldig.
Klik op het plaatje als je wilt weten wat je moet doen als je door een teek gebeten bent.


NUTTIGE APP VOOR UW WOONOMGEVING

De Gemeente Den Haag heeft een hele nuttige APP ontwikkeld. Een zogenaamde omgevingsalert.
Via deze app voor uw smartphone of Ipad wordt u, indien aangemeld, op de hoogte gehouden van aangevraagde of verleende vergunningen voor het gebruik van de openbare ruimte.
Denk aan b.v. een kapvergunning, vergunning voor een evenement of een omgevingsvergunning (de voormalige bouwvergunning).
Klik of tik op de afbeelding hierboven voor meer informatie en hoe te downloaden.


LEGIONELLA

Bent u op vakantie geweest of gewoon wat langer van huis geweest, klik dan op het plaatje hierboven voor wat belangrijke tips.


MEEUWENOVERLAST

Ieder jaar zal er ongetwijfeld weer een enorme kolonie meeuwen neerstrijken op onze daken. Ze nestelen zich daar en gaan de hele dag op zoek naar voedsel. Dat gaat gepaard met een enorm gekrijs.
Veel mensen ondervinden daar ernstige hinder van.
Wij willen u dan ook dringend verzoeken deze beesten niet te voeren en zeker geen voedselresten over het balkon te gooien. De overlast zal alleen maar erger worden en langer gaan duren. Spreek zo nodig u mede bewoners, die toch voeren, erop aan.


GROFVUIL

Geen kasten, stoelen en dergelijke in het containerhok zetten. Wanneer u het even kwijt wilt, doet u er dan een briefje op wanneer het wordt opgehaald. Denk er wel aan dat u het op de bewuste dag zelf naar buiten moet brengen. De ophaaldienst haalt het niet uit het containerhok.
Glas dient u in de glasbak te deponeren maar in ieder geval niet in de containerruimte neer zetten in de hoop dat dit dan voor u opgeruimd wordt.


COLPORTEURS

Klik op het plaatje voor meer informatie en tips over colporteurs.


TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN DE AFZUIGKAP

Omdat er de laatste tijd regelmatig klachten zijn over (het gebruik van) de afzuigkap in de keuken, is in overleg met de Bewonersconsulent een aparte pagina gemaakt met tips over het gebruik van die afzuigkappen.

Klik op het plaatje hier boven om maar die pagina te gaan.