Houd de warmte buiten

Geachte medebewoners van de Componist,

Sinds een week is het weer zomers warm. De temperaturen aan de zonzijde van het gebouw kunnen oplopen naar 28 graden Celsius of meer. Heerlijk voor velen van ons.  En het einde ervan is nog niet in zicht.

Grote warmte is echter niet voor iedereen een zegen. De woningen warmen geleidelijk op, iedere dag weer iets verder. Men kan wel ramen en balkondeur open zetten voor een briesje, maar dat kan dan wel een “briesje” van 28° of meer zijn. Daardoor zal de betonconstructie van de woning én van de omringende woningen versneld verder opwarmen.

Wilt u het proces van opwarming van uw woning en die van uw buren niet al te snel laten verlopen? Sluit dan ramen en deuren zodra het buiten warmer wordt dan binnen. Dat kunt u eenvoudig controleren met een thermometer op uw balkon. Het neerlaten van de screens houdt ook heel veel warmte door zonnestraling tegen op de meest effectieve plek: aan de buitenzijde van uw woning. ’s-Avonds en ‘s-nachts, zodra de temperatuur weer voldoende gedaald is, kunnen ramen en balkondeur weer open om de constructie van uw woning weer enigszins af te koelen.

Een fijne zomer gewenst, ook namens uw medebewoners!

Geert Mostert