Lentemarkt

Meteen al toen ik het bericht op onze website zag kreeg ik zin om mee te doen en een (gratis!) kraampje op de Lentemarkt in buurthuis Wings te reserveren. Dat was zo gedaan.
Ik maakte mooie lentefoto’s van pasgeboren gansjes en ontluikend groen, zocht er nog wat andere foto’s bij, fotoshopte bijpassende citaten en mailde alles door naar de ‘meerdagenfotoservice’ van de Hema. Na drie tot vijf werkdagen zouden de foto’s voor me klaarliggen in een Hema filiaal.
In de tussentijd kocht ik een flinke stapel bloknootjes en nieuwe Pritt om de foto’s op de voorkant te kunnen plakken. Nu was het wachten op het mailtje van de Hema. Dat wachten duurde veel langer dan ik had gedacht en tenslotte moest ik de reservering wel annuleren.
Laat ik nu precies op zaterdag 16 maart, de dag van het marktje en NL Doet, bericht krijgen dat ik de foto’s kon afhalen! Op het nippertje dus, zelfs te laat, zou je kunnen zeggen. Maar dan ken je mijn dadendrang nog niet. Vlak na openingstijd stond ik al bij de Hema. De foto’s, vers van de pers, waren prachtig.
Daarna volgde het zeer bevredigende creatieve deel van het karwei: foto’s bijsnijden, plakken, een wervende tekst maken met de prijs: € 1,- per stuk! En hup, op naar Wings.
Natuurlijk had iedereen zich al geïnstalleerd, maar ik kreeg buiten een mooie plek op een van de picknicktafels toegewezen. In no time had ik een mooie uitstalling neergezet en meteen kwamen er al nieuwsgierige klanten aanzetten. De zon was inmiddels gaan schijnen en ik voelde me tevreden. Ik had het gered!
Als er in ons Mozartparkje of in De Dirigent een marktje georganiseerd wordt, zoals een Kerstmarkt, staan er bewoners of mensen uit de buurt met hun zelfgemaakte creaties. Hier bleek dat anders te zijn: zowel binnen als buiten stonden voornamelijk echte marktverkopers met kleding, sieraden en héél veel andere spulletjes. Ik zag nauwelijks medebewoners of buren (misschien waren die ‘s ochtends al geweest).
Zomaar gratis kon je heerlijke appeltaart, scones en chocoladecake bij je drankje nemen, het bleek dat vrouwen van ‘de Lions’ daarvoor hadden gezorgd, dat was hun bijdrage aan NL Doet. Op het eind van de middag verschenen hun chique auto’s op het parkeerterrein en gingen ze er weer vandoor.
Peter, degene die het Wingsgebouw van de gemeente huurt, kwam met zijn vrouw en enkele collega’s gezellig buiten zitten uitrusten. De dag werd geëvalueerd en ik hoorde dat het huurcontract weer voor een jaar wordt verlengd omdat de verbouwing is uitgesteld.
Dat was nog eens goed nieuws!

Mia Meijer – 19 maart 2024


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *