Bewonerscommissie

Op deze pagina kunt u vanaf nu al het nieuws van de Bewonerscommissie volgen, lezen, printen en/of indien van toepassing downloaden.


Voortgang oprichting bewonerscommissie de Componist

Medio september hebben wij u via deze pagina en een nieuwsbrief geïnformeerd over de uitslag van de stemming voor een nieuwe bewonerscommissie.

Ongetwijfeld bent u nieuwsgierig naar de voortgang. Wij informeren u graag nader via onderstaande korte punten.

  • Op 16 september 2024 hebben wij officieel om erkenning als bewonerscommissie gevraagd bij Woonzorg Nederland. Helaas hebben wij daar, vandaag 21 oktober 2024, nog geen (schriftelijke) reactie op ontvangen
  • Intussen hebben wij als bewonerscommissie in oprichting al tweemaal met elkaar vergaderd
  • Wij werken hard aan het opstellen van Statuten en een (nieuw) Huishoudelijk Reglement zodat wij te zijner tijd een Stichting Bewonerscommissie de Componist kunnen oprichten.
  • Wij bereiden een grote enquête voor die wij onder alle huurders willen houden en waarin wij u vragen naar uw wensen en behoeftes met betrekking tot uw woning, ons gebouw en onze leefomgeving. Deze enquête zullen wij in de komende maand digitaal verspreiden via de website en een nieuwsbrief, terwijl wij de bewoners waarvan wij weten dat zij geen computer of e-mailadres hebben, schriftelijk zullen benaderen
  • Op basis van de uitslag van de enquête zullen wij een werkplan opstellen hetgeen wij op de eerste Algemene Bewonersbijeenkomst met u zullen bespreken
  • Zodra Woonzorg Nederland ons heeft erkend als Bewonerscommissie, zullen wij via een nader te kiezen notaris onze rechtsvorm vast laten leggen en zullen wij een zakelijke bankrekening openen
  • Zodra de hierboven genoemde zaken zijn afgehandeld cq. geregeld zullen wij alle bewoners van de Componist uitnodigen voor een Algemene Bewonersbijeenkomst in de Dirigent. Gezien het feit dat Woonzorg nog niet heeft gereageerd en er nog heel veel officiele zaken geregeld moeten worden, verwachten wij dat zo’n bijeenkomst op z’n vroegst in januari 2025 zal kunnen plaatsvinden.

Om elk misverstand uit te sluiten willen wij u hier nog eens nadrukkelijk vermelden dat de Activiteitencommissie en de Bewonerscommissie (i.o.) twee zelfstandige commissie’s zijn die geen (financiele) binding met elkaar hebben. Wel zal ervoor worden gezorgd dat de beide commissies regelmatig met elkaar contact hebben en zo enigszins mogelijk minimaal 1 maal per jaar met elkaar zullen vergaderen.

De website www.decomponist.info zal door beide commissies worden gebruikt om u als bewoner zo optimaal mogelijk te informeren over van alles en nog wat in de Componist. De webredactie zal voor beide commissies de website onderhouden en actualiseren.

Heeft u nog vragen of wenst u te reageren stuur dan een mailbericht aan bewonerscommissie@decomponist.info of gebruik het formulier op de pagina suggesties.

21 oktober 2024
De Bewonerscommissie de Componist (i.o.)


In de afgelopen weken kon u laten weten of u akkoord gaat met de oprichting van een nieuwe Bewonerscommissie de Componist.

U heeft hierop in groten getale gereageerd. Wij willen u daar oprecht hartelijk voor bedanken.

De uitslag

Gecorrigeerde versie van 17 september 2023. Abusievelijk waren de blanco- en ongeldige stemmen niet vermeld.

Naar de mening van de Bewonerscommissie i.o. is het dus overduidelijk, op basis van deze uitslag, dat een grote meerderheid van onze medebewoners akkoord gaat met de oprichting van onze nieuwe commissie.

Hoe nu verder

De komende tijd zijn er nog veel formaliteiten uit te voeren. Hieronder noemen wij in willekeurige volgorde:

• Erkenning aanvragen bij Woonzorg Nederland. Afhankelijk van deze erkenning –
• Reglement of statuten opstellen
• Bestuursfuncties (voorzitter, secretaris en penningmeester) verdelen
• Enquête onder alle huurders opzetten en uitvoeren
• Bankrekening aanvragen
• Werkplan opstellen
• Algemene bewonersvergadering uitschrijven

Nogmaals dank dat u in zo groten getale heeft gereageerd en ons met uw stem uw vertrouwen heeft gegeven. Wij houden u de komende tijd op de hoogte van de verdere ontwikkelingen via nieuwsbrieven (digitaal en papier) en de website.

Met vriendelijke groet
Bewonerscommissie de Componist i.o.
16 september 2024