Goed NalatenBinnenkort zal er, bij voldoende belangstelling, door deskundigen een voorlichtingsbijeenkomst worden georganiseerd waarin aandacht komt voor vaak onbesproken thema’s:

Nalatenschap:

Wat laat jij achter als je er niet meer bent? Dat is een vraag waar je af en toe bij zou moeten stilstaan. Heb je speciale wensen wat er moet gebeuren met je nalatenschap? Of moeten ze het maar uitzoeken als jij er niet meer bent? Maar waar moeten ze dan zoeken?

In een sessie willen we graag met je nadenken over je nalatenschap en hoe je je nalatenschap in gezonde tijden zou kunnen regelen. Welke keuzes zijn er te maken?
Sandra Jongeneelen is een deskundige op het gebied van erven en nalaten en is beschikbaar voor alle vragen.
Haar motto: maak van je achterblijvers geen spoorzoekers en regel je nalatenschap in gezonde tijden.

Uitvaart:

Heb jij al nagedacht over je laatste afscheid? Misschien heb je allang bedacht dat je geen koffie met een plakje cake wil, maar wat dan? Wat zijn eigenlijk alle mogelijkheden? Er zijn veel ontwikkelingen rondom de uitvaart en het is goed om daar eens over na te denken. Je kan nadenken over hoe een plechtigheid georganiseerd gaat worden. Wil je bijzondere aandacht voor een milieuvriendelijke uitvaart? Wil je een bepaalde spreker, een bijzondere locatie of iets speciaals laten doen? Wist je dat er ondertussen meer keuzes zijn dan alleen begraven of cremeren? Er is zoveel mogelijk, dat het goed is om daar eens over door te praten zodat jij samen met je dierbaren hierover kan nadenken en doorpraten.

Rouw:

Iedereen moet vroeg of laat iemand missen en raakt rouw je. Niet ieder verlies raakt je even hard, maar soms raakt rouw je zo hard, dat je uit het lood bent geslagen en moeite hebt een nieuwe balans voor het leven te vinden. Rouw is voor iedereen anders. Het kan zijn dat je hoopt dat rouw op een gegeven moment maar weer voorbij is, maar je merkt dat het niet zo werkt. Rouw is niet op een gegeven moment verwerkt en weer voorbij. Wist je dat je lijf ook altijd mee-rouwt? In rouw doet niet alleen je hoofd en je hart mee, maar je hele lichaam doet mee met het verdriet en het gemis. Het is goed om daar meer van te weten en van te leren.

Het geheel zal ongeveer twee uur duren. Er is een koffiepauze en u kunt ook vragen stellen.

Als u belangstelling hebt voor deze ochtend kunt u dit aan ons aangeven d.m.v. een mail naar carolienvandongen@ziggo.nl of een briefje in de brievenbus van 251. Vermeldt s.v.p. uw naam, huisnummer, telefoonnummer en naar welk onderwerp uw belangstelling uitgaat.

Bij voldoende aanmeldingen plannen wij een datum en krijgt u daarover bericht