Wandeling en uitstapje in het najaar


Er worden in het najaar weer 2 uitstapjes/ wandelingen georganiseerd. Beide uitstapjes zijn geschikt voor goede wandelaars en minder goede wandelaars, bijvoorbeeld wandelaars die met een rollator lopen.

We verzamelen om 9:15 uur in de hal van gebouw D/E en vertrekken vanaf daar naar Den Haag Centraal. Daarna gaan wij met de metro (E-lijn) van Den Haag Centraal naar Rotterdam en nemen daar de tram naar de afvaart van de waterbus. Daar drinken we eerst koffie.Natuurlijk met wat lekkers.
Na de koffie gaan wij met de waterbus naar Kinderdijk. Wij gaan eerst de omgeving een beetje bekijken en zoeken dan een restaurant voor de lunch.
Na de lunch gaan de minder goede wandelaars weer met de waterbus naar Rotterdam. Vanaf de aanlegsteiger in Rotterdam is het 5 minuten lopen naar de tramhalte voor de tram naar  Rotterdam Centraal. Daar nemen ze de E lijn naar den Haag Centraal.
De goede wandelaars maken een wandeling van 6 km naar Alblasserdam. De route gaat eerst door het molengebied en daarna langs de rivier De Noord.
In Alblasserdam neemt de groep de waterbus naar Rotterdam en met de E-lijn naar huis.


We verzamelen om 9:15 uur in de hal van gebouw D/E en vertrekken vanaf daar naar Den Haag Centraal. Daarna gaan wij met de sprinter van station Den Haag Centraal naar station Schiedam en nemen daar de tram naar het beginpunt, de Koemarkt. Wij lopen ongeveer 15 minuten over een hobbelige klinkerweg naar de bieb van Schiedam, voorheen de Korenbeurs, een bijzonder gebouw.  Links en rechts zijn wat bezienswaardigheden en leuke doorkijkjes, o.a. naar molen de Walvis.
Wij gaan koffie (met wat lekkers) drinken in de bieb. De minder goede wandelaars lopen terug naar de Koemarkt. Onderweg kunnen zij bij chocolaterie de Bonte Koe naar binnen.
De goede wandelaars vervolgen de wandeling van ongeveer 4 km door Schiedam en komen ook uit op de Koemarkt.
Ter afsluiting gaan wij met z’n allen een pannenkoek eten bij restaurant de Pannenkoe.

Ritha en Loes