Happy Hour

Happy Hour

HAPPY HOUR

Het is weer de eerste vrijdag van de maand en dus Happy Hour in De Dirigent. Het moment waarop we allemaal uitkijken naar die twee speciale uurtjes waarin we even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur en ons volledig kunnen storten op het heerlijke gevoel van ontspanning. Of ook wel bekend als het moment waarop we onze Componistenkaarten in korte tijd verbruiken.

Maar wat is nu eigenlijk de definitie van Happy Hour? Is het alleen maar goedkope drankjes scoren voor een paar luttele Euro’s? Of draait het stiekem toch om meer dan dat?

Als je het mij vraagt, is Happy Hour een combinatie van gezelligheid, ontspanning en vooral veel gelach. Het is het perfecte excuus om samen te komen met vrienden en buren en even alle zorgen van de dag van je af te laten glijden. En dat is nodig na weer zo’n onaangename jaarlijkse verrassing van onze verhuurder, die, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, ons weer op een huurverhoging trakteert van meer dan 5%.

En natuurlijk, een glaasje wijn hoort daar gewoon bij. Want zeg nou zelf, is er iets beters dan een goed glas wijn met een paar heerlijke hapjes erbij? Het is haast een meditatieve ervaring. Eentje waarbij je even helemaal in het moment opgaat en alle stress van je af laat glijden.

Maar buiten de drankjes en hapjes om draait Happy Hour vooral om het gezelschap. Het is het moment waarop we de tijd nemen om bij te praten met die ene buurman of buurvrouw die we al veel te lang niet hebben gezien. Het is het moment waarop we echt even contact met elkaar kunnen hebben en ons blij en gelukkig voelen.

Het is dan ook niet voor niets dat Happy Hour populair in de Componist is. We hebben het allemaal druk, druk, druk met van alles en nog wat, met sociale verplichtingen en ander gedoe. Maar tijdens Happy Hour kunnen we al die verplichtingen even aan de kant schuiven en gewoon genieten van het moment.

En laten we eerlijk zijn, een beetje humor op zijn tijd kan ook geen kwaad. Want wat is er nu leuker dan samen lachen en grappen maken? Het maakt ons gelukkig en dat is uiteindelijk waar Happy Hour om draait.

Dus zet je schroom aan de kant en kom ook naar die oergezellige twee uurtjes in De Dirigent. Want het is niet alleen goed voor ons geluksgevoel, maar ook voor onze relaties met anderen. Dus cheers op het leven en geniet van die heerlijke uurtjes vol gezelligheid!

Ernst
3 mei 2024


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *